Valmentajat

Minna Pajulahti

Minna Pajulahti

Olen kilpa-urheillut pienestä tytöstä lähtien. Kilpaurheilu, valmentaminen ja ohjaaminen on antanut minulle paljon ja nautin muiden valmentamisesta.
Tällä hetkellä ykkös lajini on ollut women’s physique ja kilpailen kansainvälisesti suurimmassa ja arvostetuimmassa liitossa, IFBB:ssä.
Kilpailen myös voimanostossa ja penkkipunnerruksessa sekä maastanostossa. Penkkipunnerruksessa ja voimanostossa olen voittanut Euroopan- ja Maailmanmestaruuden kahdesti. Nimissäni on myös maailmanennätys penkkipunnerruksessa sekä maastanostossa.

Aikaisemmin lajini oli 13 vuoden ajan fitness, jossa on fysiikka- ja vapaa-ohjelma kierros. Ensimmäiset fitness kisani olivat vuonna 2000 ja sillä tiellä olen edelleen. Tässä lajissa voitin junioreiden Maailmanmestaruus hopeaa ja useampia Suomenmestaruuksia. Arnold USA:ssa sijoituin toiseksi ja pro fitneksessä Torontossa sijalle 7 ja Fibo prossa sijalle 5.

Fitnesstä ennen ja osittain samaan aikaan, elämäni täyttyi kilpa-cheerleadingistä. Jossa parhaimmat saavutukset ovat viisinkertainen Suomenmestaruus. Kolminkertainen Euroopanmestaruus kulta, sekä kaksinkertainen Maailmanmestaruus hopea-mitali.
Urheilu-urani aloitin 8-vuotiaana joukkuevoimistelussa, jonka päätin 16-18 vuotiaiden väline SM-pronssiin.
Ammatiltani olen lentoemäntä. Matkustaminen, pitkät poissaolot kotoa ja vuorotyö on minulle siis varsin tuttua.

Olen valmentanut Pro Elite Tiimiä noin 6 vuotta tiimiä nimeltä Pro Elite. Voitimme mm. viime vuonna vuoden tiimi palkinnon. Pro Elite on ryhmä huippu fitness urheilijoita, jotka ovat voittaneet useampia Suomenmestaruuksia sekä EM-ja MM-mitaleita. On ollut hienoa valmentaa aloittelijasta kansainvälisiä huippu-kilpailijoita.

Voisin sanoa, että olen Suomen paras vapaa-ohjelma fitness valmentaja, sillä urheilijani ovat aina kansainvälisissä kilpailuissa finaalissa. Teen ruokavaliot, dieetit, poseeraus opetukset, lookit sekä vapaa-ohjelmat urheilijoilleni.
Olen valmentanut urallani 4 IFBB Pro kortin saanutta urheilijaa.
Aloitimme Elite Academyn valmennuksen 2016 tammikuussa Jani Ihalaisen kanssa. Jani on valmentanut minua voimanostossa sekä physiquessa ja yhteistyömme on saumatonta, osaamisemme eri osa-alueilla täydentää sopivasti toinen toistaan.
Elite Academyssä on nyt loistava kilpaurheilu tiimi ja nyt on upeaa laajentaa osaamistamme myös jokaisen ulottuville internetiin online muodossa.
Niinkuin urheilijoidemme kanssa, niin myös täällä on hienoa nähdä, kun ihmiset onnistuvat ja saavuttavat tavoitteensa!
Online valmennuksella voimme vaikuttaa useamman ihmisen arkeen ja elämään!

Minnan valmennettavia:

Melina Keltaniemi, Bikini SM-ja overall voittaja

Pro Elite Team on tiimi, jota olen aina ihaillut ja miettinyt, että noin kovaan joukkoon haluan myös kuulua. Minnan valmennus on ihailtavaa panostamista urheilijoihin ja hänen ammattitaidolla ja kokemuksella tehdään huippu-urheilijoita. Olen kiitollinen Minnalle, että hän näki minussa potentiaalin ja toivotti minut tervetulleeksi tiimin.
Minnan kanssa ollaan asetettu kovat tavoitteet, ja yhdessä me teemme niin pitkään kovaa työtä, että nämä tavoitteet saavutetaan.
”If you can dream it, you can do it”

Milla kelahaara, Bikini SM-voittaja, MM-6

Olen 25-vuotias ja opiskelen tällähetkellä lääkäriksi. Pro Elite Teamiläisiin tutustuin kevään 2014 Santa Susannan EM-kisareissulla, ja sille tielle jäin. Parempaa jengiä ei voisi kuvitellakaan. Minna on valmentajana ykkönen.
Minna on tarvittaessa auktoriteetti, ystävä, lohduttaja ja omanlaisensa äitihahmo. Valmentajan ja valmennettavien välisiksi suhteiksi Minnan tyyli ei ehkä ole sitä perinteisintä mallia, mutta se tuottaa tulosta. Tästä todisteena vuodesta toiseen uskomattoman hyvin menestyvä tiimi, jossa jokainen urheilija on oman lajinsa huipputasoa!

Joonas Palmgren, Skandaali: Men’s physique SM-voittaja , MM-6

Minna on ollut täydellinen valmentaja ja jokainen kisadieetti onkin mennyt hänen tuellaan nappiin. Kaudesta riippumatta, olen aina saanut toimivat treeni- ja ruokaohjelmat, joiden vaikutusta on seurattu tarkasti ja tarvittavia muutoksia on tehty tasaisin väliajoin.
Pro Elite Teamin urheilijana olen saanut Minnalta niin tiedollisen kuin henkisenkin tuen. Milloin tahansa on ilmennyt ongelma tai kysymys, Minnan apu on useimmiten ollut vain muutaman minuutin odotuksen päässä.

Janina Hillman, junior bodyfitness SM-voittaja

Minnan valmennukseen en voisi olla enempään, kuin todella tyytyväinen. Itselleni tuli aivan yllätyksenä, kuinka kiinnostunut Minna on kunnostani ja kuulumisistani myös dieetin ulkopuolella. Tietenkin yhteydenpito on tiivimpää prepillä ja on hienoa huomata, kuinka kiinnostunut valmentaja on valmennettavistaan. Dieetillä Minna on tsekannut kuntoani parin viikon välein ja tehnyt muutoksia, jos on ollut tarvis.
Minnan valmennuksessa olen kehittynyt fysiikassa sekä urheilijana myös henkisesti.
Minna on helposti lähestyttävä valmentaja, ja hänelle on helppo kertoa mistä asioista vain, vaikkei ne eivät liittyisi lajiin mitenkään.
Olen ollut todella tyytyväinen valmennukseen, joten tässä valmennuksessa ja tiimissä minua tullaan vielä katselemaan kauan.
Tavoitteita on ja niitä kohti koko ajan mennään!

Oona Ylitolonen, Fitness SM-voittaja, MM-6

Valmentajana Minna voi olla oikeastaan mitä vaan.
Riippuen kilpailijasta sekä tilanteesta, hän voi olla joko omien sanojensa mukaan enkeli tai hirviö. Olen täysin samaa mieltä ja olen itse kokenut molemmat versiot moneen kertaan ja myös kaiken siltä väliltä.
Minna haluaa oikeasti tuntea valmennettavansa ihmisinä ja hän kyllä puuttuu myös kilpaurheilun ulkopuoliseen elämään, jos siihen tarvetta kokee.
Minnan kanssa voi puhua elämän tärkeämmistä ja syvällisemmistäkin asioista, mutta toisaalta myös vitsailla ja naureskella aivan karseille jutuille.
Minna on valmentajana vaativa ja ankara, mutta vähän äidillisinkin ottein varustettu Madame.
Kaikki ei siis pyöri hänen valmennuksessaan fitneksen ympärillä.

Jaana Malytcheva, Bikini SM-ja overall-voittaja, EM ja MM 2, Bikini Pro

Minna on tehnyt meistä tiiviin, vahvan joukon urheilijoita, joilla on sama päämäärä. Minna on valmentajana tarpeeksi vaativa ja tiukka, mutta samaan aikaan lempeä ja loistava ihmistuntija, jolle voi avautua asiasta kun asiasta.
Oli sitten kyse uusien bikinien väristä tai elämää suuremmasta ongelmasta, tiedän voivani aina luottaa mielipiteeseen.

Suvi Iso-kuusela, Bikini fitness SM-2, EM junior 4

Olen kuulunut Pro Elite Teamiin ”alusta asti”, enkä lähde kulumallakaan. Olin hakeutunut aina alan messuilla Minnan juttusille ja luettuani bikini fitnessin saapumisesta Suomeen, oli itsestäänselvyys, keneltä pyytäisin apuja.
Ei aikaakaan, kun seisoin näytillä vaativan silmän alla, että tuleeko mitään. Valmentajana Minna on aina vaatinut kovaa treeniä, eikä anna lupaa tekosyille. Hänellä on uskomaton taito kaivaa jokaisesta urheilijasta tämän paras potentiaali irti, niin fysiikan kuin stailauksenkin puolesta, sekä valita joukkoon siihen parhaiten sopivat yksilöt.
Valmennussuhteen aloitettuaan Minna seisoo urheilijansa takana 100 %:sesti, kunhan on lojaali.
Valmentajan lisäksi Minnasta on tullut itselleni myös erittäin tärkeä ystävä, jonka matkassa olen käynyt kiertelemässä myös Pro-puolen kemmakoita. Yksilölajista huolimatta on hienoa kuulua samanhenkiseen porukkaan, jossa kaikki jaetaan.

Minna Pajulahden valmennettavat:

Bikini:

Suvi Iso-Kuusela SM 2, Fitness Classic 1, EM junior 4
Jaana Malytcheva SM 1, overall 1, Nicole Wilkins 1, EM ja MM-2, IFBB PRO
Milla Kelahaara, SM 1, Fitness Classic 1, MM-6
Elliida Veikkola, junior SM-2, Arnold Europe 4
Melina Keltaniemi SM 1, overall voittaja, Arnold Europe 3

Fitness:

Oona Ylitolonen, SM 1, Fitness Classic 1, EM-ja MM-6, Arnold Europe 3
Piia Pajunen, SM 1, EM-3, Arnold Europe 1, IFBB PRO
Maikku Hiljanen, Fitness Classic 1, Junior EM-1
Essi Sarja, Fitness Classic 1, SM-2, MM-5

Body fitness:

Tiina Vaskelainen, SM-1, EM-1, IFBB PRO
Johanna Jåfs, Fitness Classic 1, SM-3, EM-3
Katja Paju SM-2
Janina Hillman, junior SM-1
Heidi Sorsa, Fitness Classic 1, EM-4, IFBB PRO

Men’s physique

Jaani Inkinen, SM-1, EM- ja MM-4
Johannes Leivo, SM-1, MM-5
Joonas Palmgren, SM-1, MM-6

Jani Ihalainen

Jani Ihalainen

Jani Ihalainen on toiminut aktiivisesti naisten ja miesten valmentajana kuntoilijasta huippu-urheilijaan yli liitto- ja lajirajojen jo vuodesta 1994.
Hän on voittanut urallaan yhteensä 20 MM-kultaa voimanostossa, penkkipunnerruksessa ja maastanostossa sekä kuulu voimanoston Hall of Fameen.
Jani toimii myös voimanoston kansainvälisenä tuomarina.

Laajan, vuodesta 1994 alkaneen valmentaja kokemuksen lisäksi, hänellä on myös liikunnanohjaajan koulutus ja muita täydentäviä opintoja.
Jani on kouluttanut itseänsä ympäri maailmaa, mm USA:ssa, Australiassa, Saksassa, Itävallassa sekä Englannissa valmennettavana sekä valmentajana.
Janin vuosien kokemus urheilijana ja valmentajana, on kerryttänyt hänelle tiedon ja taidon ohjata ihmisiä kohti tavoitteitaan ja saavuttamaan ne.
Oli sitten kysymyksessä painonpudotus, bodyfitness, voimanosto tai esimerkiksi jalkapallo, Janin vertaista osaajaa saa hakea.

Hän on itse maailmanmestari ja on valmentanut useita urheilijoita samaan ja vielä kovempiin tuloksiin.
Useiden loukkaantumisten ja leikkausten jälkeen, hän on kuntouttanut itsensä takaisin menestymään kilpailuissa.
Jani on toiminut usean vuoden fitness alan lehden kolumnistina, ja kertoo palstallaan mm. asenteesta, lihasten kasvattamisesta, treenitekniikoista, voimanhankinnasta ja fitnekseen sekä monipuolisesti harjoitteluun liittyvistä aiheista.
Jani on ollut MTV 3 Max sarjan Maximal asiantuntijana ja valmentajana. Ohjelmassa valmennettiin ja seurattiin keski-ikäisiä miehiä, heidän projektissaan laittaa elämätapansa uuteen uskoon.

Tammikuussa 2016 starttasi ensimmäiset Elite Academyläiset Minnan ja Janin valmennuksessa, joista suurin osa tullaan näkemään vuonna 2017 kilpailulavoilla.
Jani on myös tarvittaessa toiminut Pro Elite tiimissä, tehnyt treeni-ohjelmia sekä ohjauksia yhdessä Minnan kanssa. Janin ammattitaitoa on käytetty Pro Elitessä, kun jollekin kilpailijalle on pitänyt saada suurta muutosta ja kehitystä aikaan, fysiikassa tai henkisellä puolella.

Janin valmennettavia:

Antti Jumisko, Maailmanmestari maastaveto ja penkkipunnerrus

Muutama sana valmentajastani Jani Ihalaisesta.

Aloitin treenaamisen Ivalossa 1996, jolloin aloin ammentaa tietoa alan lehdistä. Seurasin Janin menestyksekästä uraa lehtien välityksellä.
Jossainkohtaa voimailu jäi hetkeksi, kun innostuin nyrkkeilystä.
Kipinä voimailuun syttyi uudelleen 2011, kun muutin Tampereelle ja sain mahdollisuuden päästä treenaamaan Bullfarmille. Siellä treenasivat Suomen, Euroopan ja Maailman kovimmat Janin ohjauksessa.

Asetimme tavoitteeksi penkkipunnerruksen ja maastanoston SM-kilpailut. Jani analysoi minun heikkoudet ja vahvuudet, jonka perusteella hän laati minulle harjoitusohjelman, jossa otettiin huomioon raskaat rakennustyöt. Nostotekniikat hiottiin kuntoon ja puolen vuoden kovalla treenillä saavutin maastanoston SM-kullan tuloksella 335kg ja penkkipunnerruksen SM-hopean tuloksella 220kg. Puolen vuoden kova treeni paransin raw tuloksia maastanostossa 55kg ja penkkipunnerruksessa 35kg. Uskomatonta, ekat kisat ja kaksi SM-mitalia. Tässä vaiheessa Jani oli vakuuttunut asenteestani.

2013 – 2015 keskityin muihin asioihin, kunnes syksyllä 2015 päätimme, että kilpailen taas mahdollisimman pian. 8 viikon treenaamisen jälkeen, sivusin harjoituksissa jo vanhaa ennätystä ja siitä kuukauden kuluttua paransin kilpailussa ennätystäni 10 kg. Nostin silloin siis jo 345 kg.
Seuraavat kilpailut oli taas kuukauden kuluttua ja silloin nostin 350 kg. Paransin siis tulostani jälleen 5 kg kuukauden harjoittelulla. Kehitys oli huimaa, 5 kuukaudessa tulokseni parani
15 kg.

Seuraavaksi tavoitteeksi asetimme MM-kilpailut, jossa nostin 355 kg. Voima tasoni olivat suuremmat, mutta valmentajani katsoi parhaaksi, että emme yritä nostaa enempää, koska kilpailupaikka, kilpailuvälineet ja kisajärjestely olivat surkealla tasolla. Tämä tulos riitti maailmanmestaruuteen ja sitä me olimme lähteneet hakemaan. Voitin kultaa myös penkkipunnerruksessa.

15.10.2016 Seinäjoen push ja pull kilpailujen lämmittelyssä tunsin kipua kyljessä ja meinasin jättää nostamatta. Janin ammattitaidon ja anatomian tietämyksen ansiosta, tein kaksi nostoa 350 kg ja 367,5 kg. Voitto ja oman ennätyksen parantaminen 12,5 kilolla, täytti tämän kilpailun tarkoituksen.
3 viikkoa kyljen kuntoutusta ja paluu koviin treeneihin. Janin laatimalla viiden viikon harjoitusohjelmalla menin viimeisimpään kisaani, tavoitteena rikkoa Suomen ennätys 370 kg.
11.12.2016 Tatu Avola Memorial kilpailussa aloituspainolla 370,5 kg otin Suomen ennätyksen nimiini, kevyesti. Toisella nostolla yritin 400 kg, jonka Suomessa on nostanut vain kolme henkilöä, tällä kertaa nosto jäi puoliväliin, mutta minä ja valmentajani olemme varmoja, että nostan sen tulevaisuudessa.

Valmentajana Jani on tarkka ja vaativa, sekä vaatii 100% joka harjoituksessa. Hän osaa lukea valmennettaviaan ja motivoi jokaista yksilöllisesti. Janista huomaa kuinka hän on omistautunut lajiin, sen näkee ja tuntee kuinka sydämellä hän on mukana jokaisen valmennettavan nostoissa, se motivoi myös minua nostajana.
Janin kyky motivoida jokaista yksilöllisesti on uskomaton.
Hänen tietotaitonsa treeni-metodeista, vuosien kokemus ja kirjatieto yhdistyy hänessä.
Janin valmennuksessa olen saavuttanut, Suomen – Euroopan- ja Maailmanennätyksen, sekä Suomenmestaruuden ja kaksi Maailmanmestaruutta.
Voin suositella Jani Ihalaista voimanosto- / voimavalmentajaksi, jossa hän on maailman parhaimmistoa.
Meidän yhteistyö jatkuu ja tulemme tekemään kovaa tulosta, voimanosto ja voimamies kilpailuissa.’’

Hanna-Riikka Lehtivuori, Bodyfitness kilpailija

’’Kannustava ja positiivinen alansa rautainen ammattilainen, ovat ensimmäiset sanat, jotka tulevat mieleen, kun puhutaan Janista valmentajana.

Ensimmäinen treeni Janin kanssa jännitti: Millaisia ”punttimörköliikkeitä” joudun tekemään, osaanko mitään ja olenko tarpeeksi hyvä.. Treenin jälkeen olo oli mahtava ja kaikkensa antanut.

Valmentajana Jani vaatii antamaan kaikkensa, eikä hikipisaroilta sekä irvistyksiltä treeneissä säästytä. Tekniikat hiotaan aina kuntoon. Jani huomaa pienetkin virheet ja antaa selkeitä ohjeita suoritustekniikoihin. Se näkyy, että Jani on kuntouttanut itsensä useiden leikkausten jälkeen takaisin kisa- ja treenikuntoon. Paitsi, että hän laittaa valmennettavansa treenaamaan oikein, hän myös osaa antaa vaihtoehtoisia liikkeitä, jos jokin liike ei vaan valmennettavalle sovi. Esimerkiksi jonkin oman vamman tms. takia.

Janista itsestä huokuu positiivinen ja kannustava elämänasenne, mistä ei ole muuta kuin hyötyä lajissamme. Jani tietää ja saa valmennettavansakin ymmärtämään, että fitneksessä tai missä tahansa muussa urheilulajissa ei ole kyse vain treenien suorittamisesta, ruokavalion noudattamisesta tai fyysisten ominaisuuksien parantamisesta. On ehdottoman tärkeä tajuta, että myös ”pään pitää olla kunnossa” ja pysyä mukana lajin vaativuudesta huolimatta. Vaikka kisadieetti ja treeni on välillä rankkaa ja tuntuu, ettei mikään suju, Jani kannustaa heräämään päivään asenteella: ”Olen hyvä, tästä tulee hyvä päivä, treeni kulkee ja pystyn antamaan itsestäni kaiken!” Jani sanoo asiat suoraan ja suomeksi, eikä jätä asioita arvailujen varaan. Tälle valmentajalle uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne on ja aina kaikkeen löytyy vastaus. Jos ennen treeniä on tuntunut sille, ettei mistään tule mitään, homma ei vaan suju ja suu on väärinpäin, Janin treenin tai kannustuspuheen jälkeen suu on yleensä kääntynyt toisinpäin. Kaikki tehdään aina täysillä, kaikkensa antaen loppuun asti. Huumori ja positiivisuus pysyy kuitenkin aina mukana. Homman tulee olla sellaista, mitä haluaa tehdä päivästä toiseen ja tekee mielellään, vaikka välillä seinät tuntuisivatkin kaatuvan päälle.

Yhdessä Minnan kanssa Jani katsoo ja hioo myös poseerausasennot kuntoon ja löytää valmennettavan fysiikalle sopivat poseerausasennot.

En voisi olla tyytyväisempi, että saan olla osana tätä huipputiimiä ja olen saanut Minnan lisäksi valmentajakseni tämän fitness-, voima- ja body-lajien ammattilaisen, Jani Ihalaisen!’’

Matti Lehto, Maailmanmestari voimanosto

’’Siirryin yleisiltä saleilta Bullfarmille vuonna 2005, jonka jälkeen pian aloitin treenit Jani Ihalaisen ohjelmilla. Tullessani Bullfarmille, olin kilpaillut n. vuoden voimanosto kisoissa ja paras yhteistulokseni kilpailussa oli 630 kg.

Olen vuoden 2005 jälkeen treenannut ainoastaan Bullfarmilla, jotain satunnaisia kertoja lukuun ottamatta. Paras yhteistulokseni tällä hetkellä on 1162,5 kg (kyykky 490 kg, penkki 325 kg, maastanosto 365 kg). Kyseiset nostot ovat myös suurimmat raudat mitä olen nostanut ja ne on nostettu kilpailuissa, joka on mielestäni erittäin tärkeä asia, koska silloin on harjoiteltu ”oikein”. Itse olen ainakin sitä mieltä, että kilpaileville nostajille sali tulokset eivät merkitse mitään.

Jani Ihalaisen valmennuksessa olen saavuttanut SM-, EM- ja MM-mitaleja, kaikilla tasoilla myös kultaisia. Voin lämpimästi suositella Janin tieto-taitoa valmennukseen.’’

– Matti Lehto

Heikki Tyrväinen, Maailmanmestari penkkipunnerrus

”Rautainen ammattilainen rautaisessa lajissa – olitpa sitten aloittelija tai huippu-urheilija, niin aina löytyy jotain uutta!” Näillä sanoilla kuvailisin Jani Ihalaista valmentajana.
Valmentajana Ihalainen on erittäin ammattitaitoinen! Hänellä on myös aina aikaa kuunnella urheilijaa ja etsiä ratkaisua ongelmiin. Luomalla erinomaisen hengen valmentajan ja valmennettavan välille, Ihalaisella on kyky saada urheilija ylittämään itsensä fyysisesti ja henkisesti!
Ihalaisen rehellinen palaute mahdollistaa ongelmien tunnistamisen ja niihin puuttumisen! Näin ollen harjoittelu on mielekästä ja tuloksellista!
Tulokset puhukoon puolestaan: voitin tänä vuonna penkkipunnerruksessa EM-kultaa, MM-kultaa ja paransin tulostani vuodessa 68 kg!
318 kg penkkipunnerruksessa ei olisi ollut mahdollista ilman ammattitaitoista valmentajaa, joka osaa ottaa huomioon kaikki nostoon vaikuttavat tekijät!
Ihalaisen tekemällä ruokavaliolla ja harjoitusohjelmalla olen pystynyt harjoittelemaan terveenä ja kehittymään urheilijana.
Suosittelen Jani Ihalaista valmentajaksi kaikille, jotka haluavat kehittyä lajista riippumatta!!

– Heikki Tyrväinen

Bettina Broman, junior bodyfitness 3-sija

Valmentajana Jani on helposti lähestyttävä ja harkitseva, mutta samalla tiukka ja todella suorasanainen. Janin treeneissä riittää vain ja ainoastaan oma paras, ja Janin tarkkailevalta haukankatseelta ei kukaan välty. Kaikki mahdolliset tekosyyt on kumottu sekunnissa ja ennen kun huomaatkaan, on sinulla tanko niskassa ja jalkatreeni täydessä vauhdissa. Nämä jalkatreenit ovatkin olleet raskaimpia, mutta parhaita treenejä, mitä olen koskaan tehnyt! Jokaisessa treenissä löytää itsestään uusia voimavaroja ja saa paljon uutta oppia kotisalillekin. Kun Janilta saa kehuja, voi todeta itselleen, että nyt muuten menee lujaa! Jokainen tiimiläinen voi myös allekirjoittaa, että Janin kehut ovat parhaita motivaatiobuustereita, eikä niitä jaella turhaan.
Jani on tiimin isä, aivot, excel, kurinpitäjä, psykologi, kasvattaja, pt, fysioterapeutti, lääkäri ja paljon muuta. Janilta löytyy vastaus kaikkiin kysymyksiin, ja Janin tyhjentäviin kommentteihin ei kenelläkään ole enää mitään lisättävää. Janin poker face on pettämätön ja saa lehmän lentämisenkin kuulostamaan mahdolliselta. Siksi joka likka lähteekin treenisalilta aina voittajana hymyssä suin ja useimmiten naurun saattelemana, koska Jani on myös sairaan hauska!

Petteri Tuomisto

Aloitin harjoittelemaan Bullfarmilla keväällä 2009.
Aluksi sain loistavia neuvoja, kokeneilta nostajilta kuten Jani Ihalaiselta.
Kilpaileminen alkoi kiinnostaa ja sitä kipinää tuettiin. Ensimmäinen kisakokemus oli joulukuussa 2009, penkkipunnerrus 265kg.
Keväällä 2010 ensimmäinen voimanostokilpailu ja tein yhteistuloksen 922,5kg.
Sen jälkeen siirryin kokonaan Ihalaisen valmennukseen.

Valmennus:

Jani on hyvin kokenut ja tarkka valmentaja, tekniikoihin pureudutaan todella.
Hän osaa löytää nostoista heikkoudet ja niihin parannukset.
Asia mitä itse arvostan paljon, kaikelle tekemiselle on perustelu ja syy. Enkä koskaan ole saanut “en tiedä” vastausta!

2013 syksyllä tein tämänhetkisen voimanoston yhteistulos ennätykseni 1200 kg.
Eikä tulokset polje koskaan paikoillaan, vaan kehitystä tapahtuu kokoajan.

Voin suositella Jani Ihalaista voimanosto valmentaksi, sekä eri lajien voima- ja nopeusharjoittelun kehittämiseen.
Hänellä on todella laaja kokemus ja tietotaito.

Viimeisin yhteinen projektimme on ollut pelastusopiston pääsykoetestiin valmistautuminen.
Janin laatimalla ruokavaliolla olen pudottanut painoa 32 kiloa ja kestävyysharjoittelu on tuonut todella hyviä tuloksia.
Pelastusopiston pääsykoetestissä on yhtenä osana Cooperin testi.
Tavoitteeni on ylittää 2800 metrin raja, 200 metrillä ja päästä opiskelemaan palomieheksi…

Petteri Tuomisto

Jonas Rantanen, Maailmanennätyksen haltija, Maailmanmestari

Olin käynyt salilla noin 5 vuotta ja aloin kiinnostua voimanostosta ja kilpailemisesta.
Pääsin Bullfarmille vuonna 2004 Ihalaisen valmennukseen.
Siinä meni tekniikat uusiksi jokaisessa kolmessa nostomuodossa, eli jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa ja maastanostossa, sillä aikaisemmin minulla ei ollut ketään valmentajaa ja tekniikka oli sen mukainen.

Jani opasti todella ammattimaisesti oikeat ja minulle sopivat tekniikat.
Kehitys oli nopeaa ja noin puolen vuoden päästä menin ensimmäisiin voimanostokisoihin.
Sain yhteistulokseksi 950 kg, siitä innostus ja haluni jatkaa Ihalaisen valmennettavana vaan kasvoi.

Vuosien saatossa sain useita maailmanmestaruuksia ja maailmanennätyksiä nuorten sekä aikuisten sarjoissa.
Paras yhteistulokseni on 1340 kg, joka koostuu jalkakyykky 575 kg, penkkipunnerrus 390 kg ja maastanosto 375 kg).
8.10.2011 kilpailussa tein silloin maailman kovimman yhteistuloksen 1340 kg, sekä maailman suurimman jalkakyykyn 575 kg.
Ennätykset rikotaan aina, mutta jalkakyykyn maailmanennätys on ollut yli viiden vuoden ajan nimissäni.

Jani seurasi treenejäni ja kehitystäni koko ajan ja muutti treeniohjelmaa tarpeen vaatiessa. Huomautti jos tein jotain väärin ja korjasi asian heti.

Jani on valmentajana tarkka, vaativa ja kannustava.
Kisoissa oli aina huoltamassa ja tukemassa henkisesti. Välillä mietinkin kuinka pieleen olis kisat menny ilman Janin läsnäoloa ja tukea. Aina jos tuli kysyttävää, hän neuvoi niin kauan, että varmasti meni pääkoppaan.
Uskon, että ilman Jania en olis pystynyt tämmösiin tuloksiin.

Monien vuosien kokemuksella voin lämpimästi suositella Jania kaikille, jotka haluavat treenata voimanostoa, kehittyä siinä hyväksi ja mahdollisesti myös kilpailla.
Vierestä seuranneena on helppo suositella häntä myös kaikkiin lajeihin, joissa tarvitaan räjähtävyyttä ja voimaa tai lihaksia yleensäkin.

Ja lopuksi, olen aina sanonut kaikille, että jos Janin opeilla ei pärjää, niin sitten on ittessä vika.

T: Jonas Rantanen