Voimabodaus

49,90 

Lihasta ja voimaa!

Suosituin treenimuoto.

Voimabodaus ohjelmilla hankit lihaksia ja voimaa!

Sivun alaosassa on 4 erilaista treeni vaihtoehtoa valittavanasi.
Voit käydä ne kaikki läpi ja rakentaa niistä itsellesi pidempiaikaisen treeniohjelmakokonaisuuden.

Lue alta lisää.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Lisätietoa

Useimmat meistä haluavat olla fyysisesti (myös henkisesti) voimakkaita.
Kukapa ei olisi ikinä elämässään koukistanut kättä ja pullistanut hauislihastaan, esitellyt sitä muille, tai ihaillut sitä peilistä itsekseen?
Alkukantaista, mutta hyvin pitkälle totta, että jokainen mies haluaa pystyä huolehtimaan itsestään ja perheestään.

Tällaiset sukupuolierot ja jako miesten sekä naisten välillä, alkaa olla jo historiaa.
Se näkyy jo kuntosaleillakin. Ennen kuntosalit olivat miesten paikkoja, nykyään naisten määrä kuntosaleilla alkaa lähestymään miesten määrää. Tänä päivänä naiset ja miehet harjoittelevat tavoitteellisesti ja kovalla intensiteetillä sekä määrällisesti paljon.
He haluavat kasvattaa lihaksiaan, sekä hankkia voimaa.

Tällä hetkellä kuntosaliharjoittelijoiden kovassa suosiossa ovat perusliikkeet, kuten jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Näiden liikkeiden avulla hankitaan lihaksia ja kehitetään toistovoimaa (kestävyyttä) sekä maksimivoimaa.
Miesten ja naisten määrä voimanosto- penkkipunnerrus- ja maastanostokilpailuissa on kasvanut räjähdysmäisesti. On hienoa, että miehet ja naiset harjoittelevat tavoitteellisesti ja tasavertaisesti kovaa, pitäen samalla huolta terveydestään.
Joku heikossa kunnossa tai reilusti ylipainoinen ihminen, voi sanoa olevansa sinut itsensä kanssa, mutta onkohan näin?
Jos hän saisi valita, olisiko hän esimerkiksi 10 kg laihempi, pystyisi liikkumaan helpommin ja terveys sekä elämänlaatu olisi parempi, niin hän ehkä valitsisi -10 kg.
”Lihaksilla ja penkkipunnerrus tuloksella ei ole merkitystä?”
Näin sanovista miehistä osa valitsisi lihaksikkaamman ja voimakkaamman vaihtoehdon.

Voimabodaus on treenimuoto, missä harjoitetaan useita kehon ominaisuuksia, mutta pääasia Voimabodauksessa on LIHAKSET ja VOIMA!

Tällaisella harjoittelulla kehität itsellesi:

  • lihaksia & voimaa
  • nopeutta & kestävyyttä
  • vähennät kehon rasvamassaa
  • parannat itseluottamusta ja olet henkisesti vahvempi

Valitse seuraavista itsellesi sopiva voimabodaus ohjelma:

  • Voimabodaus 1: treeni 4 x viikko (3 x ylävartalo ja 1 x alavartalo), mukana voimanostoliikkeet
  • Voimabodaus 2: treeni 3 x viikko (2 x ylävartalo ja 1 x alavartalo), mukana voimanostoliikkeet
  • Voimabodaus 3: treeni 5 x viikko (4 x ylävartalo ja 1 x alavartalo), mukana penkkipunnerrus
  • Voimabodaus 4: treeni 4 x viikko (3 x ylävartalo ja 1 x alavartalo), mukana penkkipunnerrus
    (jonka voi korvata punnerruskoneella)

Voimabodaus 1

Treeniohjelma on nimeltään voimabodaus 1 ja tällä ohjelmalla hankit voimaa ja lihaksia!
Tämä 12-viikon treeniohjelma on jaettu neljälle eri päivälle, jotka on rakennettu perusliikkeiden ympärille, joita myös voimanostoliikkeiksi kutsutaan. Nämä liikkeet ovat erittäin hyviä liikkeitä lihasmassan sekä voiman hankintaan.

Nämä harjoitteet ovat olleet useimpien todella lihaksikkaiden kehonrakentajien suosiossa 50-luvulta tähän päivään.
Penkkipunnerrus ja vinopenkkipunnerrus olivat Arnold Schwarzeneggerin rintalihasten rakentamisen perusta, jonka ympärille hän rakensi ylävartalon lihasten harjoittelun.
Jalkakyykyn ja maastanoston merkityksen alavartalon sekä koko kropan kokonaisvaltaisen lihasmassan hankintaan ymmärsi myös 8 kertainen Mr Olympia voittaja Ronnie Coleman.
Tämän herran treenifilosofia on juuri voimabodaus. Harva kehonrakentaja on vienyt sen niin pitkälle kuin hän, vai mitä sanotte jalkakyykkyä sekä maastanostoa 365 kilolla?
Osa 90-luvun suomalaisista kehonrakentajista treenasi voimabodaustyylisesti, mikä mahdollisti myös menestyksekkään kilpailemisen voimanostossa ja voimamieskilpailuissa.

Isot painot rasittavat hermostoa ja tästä johtuen nämä voimabodaus ohjelmat on jaettu 5 viikon jaksoihin, jonka jälkeen seuraa kevennetty viikko tai kevyt viikko.
Tämä ohjelma on jaettu kahteen erilaiseen viikkoon toistomäärän mukaan.

Voimabodaus on oikeanlainen sekoitus kehonrakennusta ja voimanostoa ja tällä tavalla yhdellä ohjelmalla harjoittelemalla hankit lihasta ja voimaa!

Voimabodaus 2

Treeniohjelma on nimeltään voimabodaus 2 ja tällä ohjelmalla hankit voimaa ja lihasta!
Tämä voimabodausohjelma on jaettu 3 päivälle, kahtena päivänä harjoitellaan ylävartalon lihaksia ja yhtenä päivänä alavartalon lihaksia. Ohjelma sisältää perusliikkeitä, joita myös sanotaan voimanostoliikkeiksi.
Tässä ohjelmassa lihasten ja voimanhankintaa tehostetaan suoriensarjojen lisäksi erikoistekniikoilla, kuten pakkotoistoilla, pudotussarjoilla ja negatiivisilla toistoilla.

Nämä harjoitteet ovat olleet useimpien todella lihaksikkaiden kehonrakentajien suosiossa 50-luvulta tähän päivään.
90-luvun Suomalaisista kehonrakentajista osa treenasi voimabodaus tyylisesti, mikä mahdollisti menestyksekkään kilpailemisen myös voimanosto- ja voimamieskilpailuissa. He olivat samaan aikaan todella lihaksikkaista, rasvattomia, voimakkaita, säilyttäen hyvän mallin, tästä hyvänä esimerkkinä Jari Leino.
Miksi tällainen 90-luvun treenityyli ei toimisi tänäänkin?

Ohjelmassa on mukana myös muita raskaita perusliikkeitä kuten Yates-kulmasoutu. Tämä liike yhdistettynä pakkotoistoihin ja negatiivisiin toistoihin on esimerkki Dorian Yatesistä, jonka treenityylin voi sanoa olevan voimabodaus.

Isot painot rasittavat hermostoa ja tästä johtuen nämä voimabodaus ohjelmat on jaettu viiden viikon jaksoihin, jonka jälkeen seuraa kevennetty viikko tai kevyt viikko.
Tämä 12-viikon ohjelma on jaettu kahteen erilaiseen viikkoon, toistomäärien ja erikoistekniikoiden mukaan.

Voimabodaus on oikeanlainen sekoitus kehonrakennusta ja voimanostoa ja tällä tavalla yhdellä ohjelmalla harjoittelemalla hankit lihasta ja voimaa!

Voimabodaus 3

Treeniohjelma on nimeltään voimabodaus 3 ja tällä ohjelmalla hankit voimaa ja lihasta!
Tämä ohjelma on jaettu 5 päivälle, neljänä päivänä harjoitellaan ylävartalon lihaksia ja yhtenä päivänä alavartalon lihaksia.
Ohjelma sisältää perusliikkeistä ainoastaan penkkipunnerruksen ja sen voi halutessaan korvata punnerruskoneella, muita voimanostoliikkeitä ohjelmassa ei ole.

Tässä ohjelmassa lihasten- ja voimanhankintaa tehostetaan suoriensarjojen lisäksi erikoistekniikoilla, kuten pakkotoistoilla, pudotussarjoilla, rest-pause-sarjoilla ja supersarjoilla.
Ohjelma on yläkehopainotteinen ja keskittyy enemmän lihaksen kasvatukseen, mutta samalla kehität myös voimaa.

Voimabodaus 3 on sinulle, joka haluat kasvattaa erityisesti yläkehon lihasmassaa!

Voimabodaus 4

Treeniohjelma on nimeltään voimabodaus 4 ja tällä ohjelmalla hankit voimaa ja lihasta!
Tämä ohjelma on jaettu 4:lle päivälle.
Kolmena päivänä harjoitellaan ylävartalon lihaksia ja yhtenä päivänä alavartalon lihaksia.
Ohjelma sisältää perusliikkeistä ainoastaan penkkipunnerruksen ja sen voi halutessaan korvata punnerruskoneella, muita voimanostoliikkeitä ohjelmassa ei ole.
Tässä ohjelmassa lihasten ja voimanhankintaa tehostetaan suoriensarjojen lisäksi erikoistekniikoilla, kuten pakkotoistoilla, pudotussarjoilla

Isot painot rasittavat hermostoa ja tästä johtuen nämä voimabodaus ohjelmat on jaettu
5:n viikon jaksoihin, jonka jälkeen seuraa kevennetty viikko tai kevyt viikko.
Tämä 12 -viikon ohjelma on jaettu kahteen erilaiseen viikkoon, toistomäärien ja erikoistekniikoiden mukaan.

Voimanostajan on hyvä treenata esimerkiksi kilpailun jälkeinen jakso voimabodaus tyylisesti, jolloin suuremmat toistomäärät, pienempi kuorma, ei rasita hermostoa niin paljon kuin maksimikuorma.
Tällä voimabodaus 4 tyylisellä ohjelmalla useat Bullfarmilla treenaavat voimanostajat ovat harjoitelleet kilpailun jälkeisen peruskuntojakson.

Voimabodaus jakson aikana vahvistat jänteitä sekä kasvatat lihaksia, jotka mahdollistavat suurempien rautojen nostamisen.
Vastaavasti Voimabodaus jakson aikana nostetut suuret raudat, kasvattavat lihaksia.
Joten voimabodaus ohjelma soveltuu lihasten ja voiman hankintaan.

Maailman ennätystä (575 kg) ja maailman suurinta rautaa jalkakyykyssä nimissään pitävä Jonas Rantanen oppi rakastamaan Voimabodaus treeniä, harjoiteltuaan kilpailuihin useita viikkoja jalkakyykkyä yli 500 kilon painoilla. Voimabodausharjoittelu mahdollisti fysiikan parantamisen pienemmillä kuormilla.

Ne jotka haluavat kasvattaa lihaksia, kannattaa kokeilla tätä old school- voimabodaus treeniä yhtenä osana koko vuoden harjoitusjaksossa.
Kun vaihdat jatkuvan pitkien sarjojen ja ’’puhtaiden’’ toistojen tai super- ja triplasarjojen tekemisen suoriin sarjoihin, jossa on vähemmän toistoja ja enemmän painoja, saat varmasti uuden ärsykkeen lihaksillesi ja kasvatat lihasmassaasi.